When the Geometry Meets the Design!!!

When the geometry meets the design the result, touch the perfect!

This house, constructed by the firm archiNOW, involves a complete renovation of an existing building converted into a private residence. It has its own personality and the singularity that distinguishes it add a new dimension in the geometry!

It is located in Rimini in Italy and it is built in 500 sqm. The horizontal and the vertical lines that wrap the building to create the balconies, reminds a labyrinth that ends to the suspended stairs.

The minimal lines in the exterior as long as in the interior places makes the house look more impressive and commanding while the stoned wall that demarcates its acreage gives a classical splash to the total.

The house is not friendly only to the observer but also to the environment as if a small photovoltaic system is installed on the roof of the building so that to underwrite the energy required for the equipment of the house.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s